SK Benátky nad Jizerou
Redakce

Po pohárovém utkání míří Benátky pro divizní body do LETOHRADU!

Druhým kolem bude o nadcházejícím víkendu pokračovat Fortuna Divize C. Fotbalisté Benátek nad Jizerou v jeho rámci vyrazí na dalekou cestu k týmu FK LETOHRAD s cílem navázat na tříbodový zisk z předchozího domácího derby utkání s okresním rivalem z Dobrovice. Po vybojované nejtěsnější výhře 1:0 pak svěřenci trenérů Staňka a Kysely nestačili v pohárové středě na třetiligové Zápy a padli 0:3. V náročném programu „anglického“ týdne se tak bude pokračovat, tentokrát na soupeřově půdě. Letohrad v minulém kole cestoval na horkou půdu Velkých Hamrů a vzdoroval až do závěrečné desetiminutovky utkání, kdy dvakrát inkasoval. V domácím prostředí tak má co napravovat, avšak věřme, že Benátečtí naváží na loňskou sezónu, kdy s tímto soupeřem získali šest bodů, ani jednou neinkasovali a nastříleli mu dohromady pět branek. Utkání bude na hezkém letohradském stadionu sehráno v sobotu 12. srpna s tradičním začátkem v 17:00 hodin.

Benátky v minulém 1. kole v Divizi:
V derby utkání s Dobrovicí i přes nepřízeň počasí před slušnou návštěvou pohříchu padla jen jedna branka, a sice nešťastně vlastní od dobrovického Víta Pečínky, čímž benátečtí fotbalisté zvítězili nejtěsnějším poměrem 1:0.
Článek z utkání ZDE.


Benátky v 1. kole poháru MOL CUP:
V pohárovém utkání s kvalitním protivníkem – účastníkem ČFL SK Zápy Benátky na svém hřišti neskórovaly, soupeř nemilosrdně trestal každou chybu domácího celku a nakonec díky efektivitě v zakončení zvítězil jednoznačně 3:0. Když se v úvodu trefil Khrolenok, poté z penalty Duben a skóre v nastavení druhé půle uzavřel Kubů.
Článek z utkání ZDE.


Letohrad v minulém 1. kole v Divizi:
Letohrad cestoval do Velkých Hamrů, kde dlouho držel bezbrankovou remízu. Hostující tvrz padla až v samém závěru, kdy se nejprve z pokutového kopu prosadil Linka a uklidňující gól na 2:0 vstřelil domácí Roll.
Článek z utkání ZDE.


Představení soupeře - FK LETOHRAD:
Brankářem číslo jedna by měl být u našeho soupeře Štěpán Martinovský. Odchovanec Olympie Hradec Králové prošel mládeží v Hradci Králové, dále pak chytal za Lhotu pod Libčany, Nový Hradec či Žamberk. V úvodním kole ale chytal odchovanec Libchav a někdejší chrudimský mládežník Jan Janůj. Obránce René Macek poprvé kopl do míče v nedalekém Ústí nad Orlicí. V Letohradě patří k inventáři. V mládeži Hradce Králové, ale i Pardubic, hrál Petr Štěpán. Původem ze Žamberku je pak kapitán Ondřej Kail. Pardubickou mládeží prošel Martin Faltejsek. Místní odchovanec Denis Preclík prošel královéhradeckou mládeží, hrál i v Olympii Hradec Králové. Do obrany řadíme také Jakuba Jiřánka, odchovance České Třebové. Z nedalekých Libchav je záložník Dominik Chládek. Ten později hrál v mládežnických týmech Mladé Boleslavi. Zdejší odchovanec Martin Lorenc si odskočil pouze na hostování do nedalekého Žamberku. Právě ze Žamberka je původem Jan Hiller. V mládeži hrál za Chrudim. Sezemický odchovanec Aleš Zbudil prošel mládeží v Hradci Králové, kde si zahrál i juniorskou ligu. Třetí ligu pak hrál v Litoměřicku, divizi v Kratonohách či v Náchodě. Zkušenosti středové řadě dodává Adam Nágl. Dolnodobroučský odchovanec hrál také v České Třebové či v Ústí nad Orlicí. Ví, jaké je to hrát v mládeži za Hradec Králové i Pardubice. V Ústí nad Orlicí si zahrál třetí ligu. Dobré výkony mu vynesly dokonce druholigové angažmá v Ústí nad Labem, kde se dvakrát zapsal do střelecké listiny. Novicem se stal odchovanec Dolní Dobrouče Matouš Brabec. Ten v mládeži působil v Ústí nad Orlicí či v Hradci Králové. V Ústí nad Orlicí si zahrál divizi i třetí ligu. Divizi hrál také v moravskoslezských Kozlovicích. Jeho posledním angažmá byla Dolní Dobrouč, hrající okresní přebor. Novou tváří je také novopacký odchovanec David Knespl. Ten byl v mládeži v Jičíně či v Hradci Králové. Třetí ligu si zahrál v Olympii Hradec Králové, poté posílil divizní Dvůr Králové. Do třetí ligy se vrátil v Živanicích, ze kterých si odskočil do divizního Náchoda. Do týmu našeho soupeře přišel z třetiligových Živanic. Góly se čekají zejména od útočníka Tomáše Kabourka, jenž je místním odchovancem. V mládeži hrál v Sigmě Olomouc. Dalším útočníkem je místní odchovanec Jiří Kadlec. Odchovanec Javornice Jiří Počtýnský již v Letohradu nedávno působil, nyní se sem vrátil z Rychnova nad Kněžnou, hrajícího krajský přebor. V útoku najdeme také místního odchovance Milana Linharta.
Trenérem našeho soupeře je osmatřicetiletý Aleš Majvald. Místní odchovanec hostoval ve své kariéře v Těchoníně.


Rozhodčí utkání:
Hlavní rozhodčí p. VITVAR MARTIN z Jičína.
Asistent 1 p. Erlebach Jiří z Vidochova.
Asistent 2 p. Nymsa Jakub z České Skalice.
Delegátem FAČR je p. Štěpař Jiří (Nové Kočbeře).


Začátek utkání:
2. kolo FORTUNA Divize C bude sehráno na fotbalovém stadionu v Letohradu v sobotu 12. srpna s výkopem v 17:00 hodin.

Odjezd na utkání:
Autobus odjíždí ve 12:45 hodin ze stadionu a o dvě minutky déle z Burzy.



Textový ON-LINE přenos:
2. kolo: FK Letohrad - SK Benátky

Přímý VIDEO přenos: 2. kolo: FK Letohrad - SK Benátky

Webové stránky soupeře: FK Letohrad

Facebookové stránky soupeře: FK Letohrad

Vzdálenost soupeře: cca 160 km (cca 2,5 hod.)

Sdílet

Hlavní partneři