SK Benátky nad Jizerou
Redakce

V neděli vyrážíme do Krkonoš s cílem navázat na domácí výhru k týmu MFK TRUTNOV!

Po dvou benáteckých výhrách a dvou remízách ústecko-orlické Jiskry se náskok Východočechů právě před týmem Benátek ztenčil na šest bodů. Nyní se družina trenérů Staňka a Kysely vydá do Krkonoš, když se v neděli 19. května střetne s místním MFK TRUTNOV. Nevyzpytatelný celek z východu Čech se v momentální tabulce nachází v jejím prostředku, konkrétně na 9. místě. Z 25 odehraných zápasů jich Trutnovští 9 vyhráli, 5 remizovali a 11 prohráli. Při vyrovnaném skóre 40:40 mají v tabulce 32 získaných bodů a boj o záchranu soutěže by se jim při pohledu na divizní tabulku skupiny „C“ měl vyhnout, avšak úplnou jistotu tento tradiční účastník čtvrté nejvyšší soutěže ještě nemá.

Vzájemné podzimní utkání 12. kolo:
V podzimním vzájemném utkání Trutnov v Benátkách překvapivě vedl, avšak krátce po nástupu do druhé půle srovnal Šimeček a nastartoval benátecký obrat. V 72. minutě poslal díky penaltě Benátky do vedení Bodlák a na konečných 3:1 upravil v samém závěru střelec Fabián. Článek z utkání ZDE.

Benátky v minulém 26. kole v divizi:
V minulém kole Benátky hostily na jaře obrozenou Čáslav a do vedení šly záhy po proměněné penaltě Bodlákem. Hosté srovnali poločasový stav na 1:1 povedeným lobem Kučery téměř z poloviny hřiště a rozhodnutí přinesla 78. minuta a utěšená střela Ducha zpoza vápna, která stanovila konečný stav 2:1 pro Benátky. Článek z utkání ZDE


Trutnov v minulém 26. kole divizi:
Trutnov v minulém kole hostoval ve Velkých Hamrech, které po porážce v Čáslavi zaváhaly i doma. Přestože domácí vedli trefou Voseckého, z vedení se radovali jen krátce, když za dvě minuty srovnal trutnovský Brejcha. Jeho gól byl ale posledním, který v utkání padl, a tak si oba celky rozdělily po bodu za remízu 1:1. Článek z utkání ZDE.


Představení soupeře - MFK TRUTNOV
:
Jedničkou našeho soupeře je odchovanec Mostku Matěj Hofírek. Záda mu kryje místní odchovanec a někdejší liberecký mládežník Tadeáš Hampl. Dalším brankářem je opět místní odchovanec Tomáš Okrouhlický. Poměrně zkušeným hráčem je obránce Matěj Mařas. Místní odchovanec prošel mládeží v Liberci či v Jablonci nad Nisou. Zahrál si také v Hlavici. Trutnovský odchovanec Petr Zieris se v mládeži vydal do Hradce Králové, kde se připravoval i s A-týmem. Mistrovský zápas si za něj ale nikdy nezahrál. Hostoval v Náchodě, poté přestoupil do pražské Slavie, kde ale hrál jen za rezervu. Nejvyšší soutěž okusil až při svém angažmá v Liberci. Hostoval v druholigovém Sokolově, poté se na několik sezón upsal druholigovému Varnsdorfu, kde patřil k oporám tohoto severočeského týmu. V nejvyšší soutěži sehrál 3 zápasy. Jaroslav Balcar poprvé kopl do míče v Úpici, zahrál si také za Červený Kostelec. Původem z Trutnova-Horního Starého Města je pak Martin Sapár. Místním odchovancem je Ondřej Metlický. To samé patří v případě Matěje Gabrleho. Novicem se v zimě stal černilovský odchovanec Ladislav Kundrt. Ten prošel mládeží v Olympii Hradec Králové i v FC Hradec Králové. Zde to dotáhl až do ligové juniorky, divizi si posléze zahrál za Letohrad. Do Trutnova přišel z divizní Slavie Hradec Králové. Královéhradeckou mládeží prošel záložník Martin Knap. Později si zahrál v Jaroměři. Michal Trávníček začínal s fotbalem v Sokolu Třebeš. Ví, jaké je to hrát v mládežnických týmech Hradce Králové. Přes ligovou juniorku se dostal až do druholigového áčka. Ve druhé lize působil také na Žižkově, třetí ligu si zahrál v Chlumci nad Cidlinou. Poté se vrátil do druholigové soutěže, v níž nastupoval za Chrudimi a Duklu Praha. Posléze následoval návrat do Hradce Králové, nejvyšší soutěž si ale nezahrál. Zdejší odchovanec Josef Zezula nastupoval taktéž v královéhradecké mládeži. Pak působil v druholigovém Varnsdorfu. Místním odchovancem je také Matyáš Kruliš. V Trutnově začínal s fotbalem také Petr Holubec. Marcel Štěpánek je odchovancem Mladých Buků, následně hrál v Úpě. Nebezpečným hráčem je Vítězslav Horčička. Odchovanec Trutnova-Horního Starého Města hrál v mládeži v Úpě nebo v Liberci. Poté se dostal do Trutnova, odkud si odskočil do třetiligových Živanic. Odchovanec Mostku Štěpán Čechovič je bývalým mládežníkem Dvora Králové nebo Liberce. Do kádru našeho soupeře patří také odchovanec Trutnova-Horního Starého Města Štěpán Duch. Stejné je to také v případě Daniela Páva. Adam Doležal začínal s fotbalem v Bílé Třemešné, poté hrál ve Dvoře Králové. Podobnou cestu absolvoval také Dominik Rydval, který ve Dvoře Králové naskočil do několika divizních zápasů. V útočné vozbě najdeme místního odchovance Patrika Brejchu. Staronovou tváří se stal Jakub Slavík. Odchovanec královéhradecké Olympie hrál v mládeži také v FC Hradec Králové. Poté se do Olympie Hradec Králové vrátil. V Trutnově již působil, na podzim si odskočil do třetiligového Chlumce nad Cidlinou.
Hlavním trenérem je devětatřicetiletý Vladimír Marks. Bývalý královéhradecký mládežník hrál také za Nový Bydžov či Trutnov. Jeho asistentem je dvaašedesátiletý Miloš Dvořák. Trutnovský odchovanec kopal také za Žacléř, Českou Skalici, Rudník, Staré Buky, Mladé Buky, Janské Lázně nebo Hajnice. Dlouhá léta vedl Trutnov coby hlavní trenér. Druhým asistentem je čtyřiatřicetiletý Petr Čech. Ten s fotbalem začínal v Trutnově-Horním Starém Městě. V mládeži byl v Trutnově nebo Hradci Králové. Posléze působil v Náchodě, Novém Hradci Králové či Lhotě pod Libčany.


Rozhodčí utkání:
Hlavní rozhodčí p. PAPEŽÍK JAKUB (Kunčina).
Asistent 1 p. Kvaček Jan (Chrudim).
Asistent 2 p. Fojtík Martin (Pardubice).
Delegátem FAČR je p. Poppr Zbyněk (Česká Lípa).


Začátek utkání:
27. kolo FORTUNA Divize C bude sehráno na fotbalovém stadionu v Trutnově v neděli 19. května s výkopem v 17:00 hodin.

Odjezd na utkání:
Autobus odjíždí ve 13:15 hodin ze stadionu a o dvě minutky déle z Burzy.


Přímý VIDEO přenos: 27. kolo: MFK Trutnov - SK Benátky

Textový ONLAJN přenos: 27. kolo: MFK Trutnov - SK Benátky

Webové stránky soupeře: MFK Trutnov

Facebookové stránky soupeře: MFK Trutnov

Vzdálenost soupeře: cca 110 km (cca 2 hod.)

Sdílet

Hlavní partneři