SK Benátky nad Jizerou
Redakce

„Předváděná hra by v některých zápasech mohla být lepší“, říká zkušený stoper MICHAL HELL.

Stal se nejzvučnější posilou zadních řad benáteckého týmu v letní přestávce. Zkušený dvaatřicetiletý obránce Michal Hell má za sebou angažmá v pražské Slavii, druholigových klubech Vlašimi či Táborska či třetiligových Kunicích, Čáslavi či naposledy Králově Dvoře. I jeho zásluhou jsou Benátky nejméně inkasujícím týmem divizní skupiny C.

V létě jsi po několika letech opustil třetiligový Králův Dvůr a zamířil do Benátek nad Jizerou. Co stálo za změnou dresu?
Důvodem změny dresu bylo narození dvojčátek, chlapečků, kterým je momentálně půl roku. K tomu mám ještě tříletou dcerku. V průběhu jarní části sezóny jsem zjistil, že časově nelze skloubit výchovu tří prcků a k tomu fotbal na úrovni třetí ligy. Právě v průběhu jara mě kontaktovaly Benátky nad Jizerou, a tak se upekl přestup.

Ve svojí kariéře jsi byl zvyklý hrát ve vyšších soutěžích. Nyní jsi posílil divizní Benátky nad Jizerou, jaký tým jsi tu našel?
Musím říci, že kvalita zdejšího kádru mě překvapila, protože proti Benátkám jsem hrál naposledy, když byly ještě ve třetí lize. Od té doby se hráčské složení dost změnilo. Ovšem dovolím si tvrdit, že aktuální kádr je na divizní poměry nadstandardní a myslím si, že bychom se neztratili ani o stupínek výše.

Co bys řekl ke zdejšímu zázemí? Co se ti zde líbí a co je třeba ještě zlepšit?
Co se týče zázemí, zatím vidím jen samá pozitiva. Kvalita hřiště je zde na vysoké úrovni a to platí též o zázemí kabin a regeneraci. Jako otec tří dětí oceňuji i dětské hřiště přímo v areálu. V neposlední řadě musím zmínit i podporu kotle, který nás žene jak v domácích, tak i ve venkovních zápasech. Za to jim patří velké díky.

Našel jsi v kabině také některé známé tváře, se kterými ses již během své kariéry potkal?
V jednom týmu jsem se potkal s Viktorem Šimečkem, s nímž jsem byl v pražské Slavii a také Tomáše Mlynku, se kterým jsem hrál v Čáslavi. Dost dalších hráčů znám ze hřiště jako soupeř.

Tři kola před koncem podzimní části má benátecký tým v kolonce inkasovaných branek jen tři góly. Ty, jakožto stoper, by ses k tomu mohl vyjádřit. Kde hledat hlavní příčinu toho, že Benátky tak málo inkasují?
Hlavním důvodem je to, že se při zápasech snažíme být dominantní a tím pádem nepouštět soupeře do nějakého tlaku. Je ovšem pravda, že v některých zápasech se k nám přiklonilo i štěstí. Určitě musím vyzdvihnout i brankáře Lukáše Dědka, protože ten nás v některých utkáních podržel skvělými zákroky.

Zatím máte na svém kontě jen jedinou porážku. Panuje tedy s bodovým ziskem i předváděnou hrou spokojenost?
Při pohledu na tabulku a na počet získaných bodů asi můžeme být celkem spokojeni. Sezóna ale stále ještě není ani v polovině, takže je potřeba stále ještě tvrdě pracovat a potvrzovat aktuální postavení v tabulce. Předváděná hra by v některých zápasech mohla být lepší.

Čekají nás závěrečná tři kola, v nichž se střetneme s rezervou druholigové Chrudimi, Novým Bydžovem a vedoucím Ústím nad Orlicí. Co se dá očekávat od těchto zápasů?
Jdeme do každého zápasu s tím, že ho chceme vyhrát. To samozřejmě platí i o těchto třech utkáních. Nyní se soustředíme na zápas v Chrudimi, kde chceme uspět a až pak budeme řešit další soupeře.

Sdílet

Hlavní partneři