SK Benátky nad Jizerou
Redakce

„Rozhodování netrvalo dlouho“, říká o svém přestupu do Benátek DANIEL POBĚREŽSKÝ.

Před nadcházející sezónou poprvé vstoupil do benátecké kabiny. Devětadvacetiletý obránce DANIEL POBĚREŽSKÝ se stal jednou z nových benáteckých posil, když přestoupil z divizního Českého Brodu. Se čtvrtou nejvyšší soutěží má již poměrně bohaté zkušenosti, kromě Českého Brodu totiž působil dlouhá léta také v nedaleké Ostré.

Stal ses jednou z nových akvizic benáteckého klubu. Co rozhodlo o tom, že jsi dal sbohem Českému Brodu a zamířil právě do Benátek nad Jizerou?
Poslední rok jsem na sobě pociťoval, že fotbalově stagnuji, přidalo se k tomu i několik drobných zranění a já dospěl k názoru, že potřebuji změnu, novou výzvu. Opět nakopnout a začít zase makat na sto procent. V Českém Brodě tyto důvody všichni chápali a rozešli jsme se, dle mého názoru, nejlepším možným způsobem, za což všem v Českém Brodě patří můj velký dík. Po tomto svém rozhodnutí se mi ozvalo hned několik kluků z Benátek a poté i pan Mařík. Rozhodování netrvalo dlouho a nyní jsem rád, že mohu pomoci plnit cíle právě zde.

Právě v Českém Brodě jsi hrál v divizní skupině B. Nyní okusíš „céčkovou“ skupinu. Jaké o ní máš mínění? Která z těchto skupin je, dle tvého názoru, kvalitnější?
Céčkovou skupinu už jsem měl možnost si zahrát v Ostré, takže to pro mě není nic nového, ale nemyslím si, že by se o jedné či o druhé skupině dalo říct, že je kvalitnější. Hodně záleží na složení týmů v dané skupině, jak v béčku, tak i v céčku je několik tradičních klub, ale také mnoho týmů, které dokážou překvapit, i když to od nich třeba nikdo nečeká. Záleží také na tom, jaké týmy a kolik jich sestoupí z ČFL, což rozhodně přidává na atraktivitě i kvalitě. Osobně jsem zvědavý například na Benešov v naší skupině nebo na Újezd ve skupině B, zda dokáže zopakovat výsledky z minulé sezóny, kdy jako nováček bojoval do posledního kola o první příčku.

V benátecké kabině narazíš také na známé tváře, se kterými jsi v minulosti působil. S kým ses ve své kariéře potkal v jedné kabině?
Kluků, se kterými jsem hrál nebo je osobně znám, je opravdu hodně, to mi také značně usnadnilo rozhodování při přestupu. S Radimem Strakou jsme si společně zahráli v Ovčárech. S Lukášem Dědkem, Petrem Vobořilem, Honzou Knoblochem a Matějem Bodlákem jsme působili v různých časových obdobích v Ostré. Viktora Šimečka jsem měl možnost poznat v juniorce Slavie, Honzu Bočka v Kolíně a třeba Milana Macka znám již od střední školy. Celkově parta v benátecké kabině je výborně složená a troufám si říci, že nebudu mít problém zapadnout.

Kdyby ses měl charakterizovat jako hráč. Jaké jsou tvé přednosti?
Myslím, že mě charakterizuje bojovnost, poctivost a touha po vítězství. Neumím a nechci prohrávat. To samozřejmě nechce nikdo, i když prohra k fotbalu také patří, já ji ale koušu těžce. Přítelkyně by mohla vyprávět (smích).

S jakými cíli přicházíš do Benátek nad Jizerou?
Jednoznačně s těmi nejvyššími. Celý klub i fanoušci by si rozhodně měli znovu okusit atmosféru vyšší soutěže. Zázemí i hráčský kádr je v Benátkách na vynikající úrovni, tak proč toho nevyužít. Sezóna je však dlouhá a stát se může cokoliv, ale pokud budeme mít jako tým stejné ambice, proč by se to nemohlo podařit?

Kde bys tedy nejraději viděl svůj nový tým po závěrečném kole?
Chtěl bych výsledkově překonat minulou sezónu, kterou kluci zvládli, dle mého názoru, skvěle a skromně se usadit na samotném vrcholu!

Sdílet

Hlavní partneři