SK Benátky nad Jizerou
Redakce

˝Tento půlrok pro mě není optimální, vrací se mi svalová zranění˝, mrzí záložníka MATĚJE BODLÁKA.

V posledním půlroce se mu lepí smůla na paty. Častá zranění jej při zápasech benáteckého týmu usazují jen do hlediště. Devětadvacetiletý záložník MATĚJ BODLÁK kroutí v divizních Benátkách nad Jizerou, po příchodu z Poděbrad, již druhou sezónu, v nichž se zatím jedenkrát zapsal do střelecké listiny.

Po dvanáctém kole se benátečtí fotbalisté nachází na 3. příčce se ziskem pětadvaceti bodů. Jaká je s tímto umístěním a s předváděnou hrou spokojenost?
Začal bych tím, že je určitě škoda tří po sobě jdoucích remíz v utkáních s Ústím nad Orlicí, Dobrovicí a Turnovem. V těchto zápasech jsme měli získat daleko více bodů a tabulkové postavení mohlo být ještě lepší, ale třetí místo bereme s pokorou. Musíme pokračovat v dobré práci dál. Předváděná hra, dle mého, odpovídá postavení v tabulce. Myslím, že náš fotbal baví, padá hodně branek, což divák ocení.

Benátecký dres oblékáš již druhou sezónu. Mohl bys říci, kde oproti loňské sezóně nastalo zlepšení?
Zlepšení nastalo každopádně v tom, že dokážeme vyhrávat zápasy, v nichž se třeba herně tolik nedaří. Na mysli mám utkání s Náchodem, ale i první poločas s rezervou Chrudimi. Ten skončil bez branek, ve druhé půli jsme ale vývoj strhli na naši stranu. Hlavně se nám daří střílet góly, což nám v minulé sezóně chybělo. Vzpomenu si kupříkladu na domácí zápas s Velkými Hamry. Tehdy jsme po první poločase mohli vést 4:0 nebo 5:0, herně jsme byli daleko lepší a mohlo být po zápase. Nakonec jsme ale 1:2 prohráli.

V současné době tě trápí zranění, což je jistě mrzuté. Můžeš říci, s čím jsi na marodce, jak probíhá rekonvalescence a kdy plánuješ svůj návrat na trávník?
Tento půlrok pro mě není optimální. Vrací se mi svalová zranění, což je, jak jsi zmínil, mrzuté. V životě se ale dějí horší věci. Beru to tak, jak to je. Snažím se tomu předcházet různými cviky na posílení určitých partií. Pevně doufám, že v co nejbližší době se vrátím k tréninku a na podzim ještě pár minutek odehraji.

K osudnému zranění došlo na liberecké půdě. Řekni co se tam přihodilo?
Šel jsem do skluzu s protihráčem a jak se mi napnula noha, tak mi projela nepříjemná bolest hamstringem. Tím, že je to u mě poslední dobou časté, věděl jsem, že je zle.

Zápas o první místo jste nakonec prohráli 0:2. V čem byla rezerva prvoligového Slovanu Liberec lepší?
Prvních pětadvacet minut se hrálo vyrovnané utkání. Poté jsme inkasovali a Liberec převzal otěže. Na to, jak mladý má kádr, si to už zkušeně pohlídal. Běžecky a technicky na tom byl soupeř lépe a asi jsme se úplně nepopasovali s jejich rozestavením, i když náš na to trenéři připravovali.

Sdílet

Hlavní partneři